Antiaging s Lasocare®

Jak působí Lasocare®?

Lasocare®

Metoda Lasocare® 

Přestože BIO (stimulační) lasery, tj. lasery nízkého výkonu do 500 mW, dosáhly v posledních letech pozoruhodného rozšíření, kvůli nedostatečné informovanosti je velmi široká paleta možných aplikací těchto laserů stále využívána nedostatečně.

Kdy je aplikován laser samostatně?

V dermatologii je BIO laser (červený) samostatně používán k hojení a regeneraci čerstvých jizev, ošetření oparů (herpes simplex, herpes labialis, a další včetně herpes zoster), k léčbě akné či dekubitů. Tedy, u jakýchkoliv mokvajících povrchových kožních defektů, včetně kožních plísní, provádíme osvit laserem samostatně.

Funguje BIO laser samostatně i v péči o vrásky a jizvy?

Ano,funguje. Osvit tkáně laserovým světlem nízkého výkonu vede k pronikavému zkvalitnění energetických a regulativních buněčných funkcí.
Avšak, toto zlepšení funkce povrchové struktury buněk však způsobuje přechodný nedostatek v jejich zásobování kyslíkem, protože se citelně zvyšuje jeho spotřeba.
Tím je omlazovací účinek beauty laserové péče k prevenci tvorby vrásek bez vhodné přípravy pleťového povrchu a bez doprovodu nezbytných podpůrných postupů citelně zpomalován.

Antiaging s péčí Lasocare®

Čím je symbióza laseru 645 nm a gelu Lasocare 645 tak významné?

Narozdíl od použití laseru samostatně k podpoře regeneračního a stimulačního účinku, využívá metoda Lasocare® kombinačního účinku laserového světla R 645 nm a fotocitlivých enzymatických komplexů k transportu atomů kyslíku do oblastí se zvýšenou dýchací aktivitou. Přitom není ani tak důležitý výkon laseru, jako jeho vlnová délka(červená barva působí na povrchu kůže).

Ústředním prvkem metody je gel obsahující účinné mléčné enzymy laktoferrin a laktoperoxidázu.
V medicíně jsou známy pro své blahodárné účinky na zanícené sliznice, nebo jako součást preparátů nanášených na popálené oblasti kůže. Bezesporu nejzajímavější je však působení tohoto enzymatického systému, vmasírovaného do hloubky pleťových pórů a aktivovaného laserovým paprskem přesně stanovené vlnové délky. Proč?

Laktoferrin je látka opticky aktivní a vyznačuje se dvěma pozoruhodnými vlastnostmi:


První
je schopnost předat pohlcenou světelnou energii laktoperoxidáze.
Laktoperoxidáza se pomocí takto získané energie rozštěpí za vzniku vody, oxid uuhličitého a kyslíku. Část kyslíku je buňkami absorbována, druhá část dodává na povrch buněčných vrstev KYSLÍK a zabraňuje tak rozšiřování mikrobiálních kultur. Kůži se dostává správný poměr HYDRATACE a OKYSLIČENÍ.


Druhou, neméně zajímavou vlastností laktoferrinu je jeho hlad po iontech železa. Protože jsou stopy železa ve zbytcích produktů mazových žláz životně významnou složkou potravy všudypřítomných aknetických bakterií(Propionibacterium acnes), způsobí přítomnost laktoferrinu zablokování železnatých iontů a tím jejich postupné a trvalé vymizení. Laser tyto bakterie nezabije, zvýší jen obranyschopnost organismu vůči nim.